loader image

TWIN GO ENTERPRISE

WEBSITE

1 of 9

CONTACT FORM

2 of 9

WHATSAPP

3 of 9

WATCH VIDEO

4 of 9

FACEBOOK

5 of 9

YOUTUBE

6 of 9

INSTAGRAM

7 of 9

TWITTER

8 of 9

BROCHURES

9 of 9

TWIN GO ENTERPRISE

WEBSITE

1 of 9

CONTACT FORM

2 of 9

WHATSAPP

3 of 9

WATCH VIDEO

4 of 9

FACEBOOK

5 of 9

YOUTUBE

6 of 9

INSTAGRAM

7 of 9

TWITTER

8 of 9

BROCHURES

9 of 9

SAY HELLO TO US!

Tell us who you are and how our products and services can help you.

Drop your name card here (jpg and png only):

TWIN GO ENTERPRISE

Twin Go Enterprise merupakan sebuah syarikat yang menjalankan perusahaan makanan ringan. Syarikat ini ditubuhkan pada 30 November 2015 hanya bermula dengan perniagaan biskut dan tart secara kecil-kecilan. Pada 1 Februari 2018, perniagaan popcorn telah dijadikan salah satu perniagaan di Syarikat ini dan memberi tumpuan kepada doorgift yang sesuai untuk majlis-majlis keramaian. Pada 18 Mac 2021, Malaysia telah menguatkuasakan Perintah KawalanPergerakan yang pertama (PKP 1.0). Ketika itu juga perniagaan mengalami kerugiandan tidak mendapat sebarang jualan sehingga Mei 2021 kerana semua majlis dan tempahan terpaksa dibatalkan. Bermula Jun 2021 Syarikat menukar cara pemasaranke jualan secara terus (direct selling) seperti jualan di Pasaraya. Jualan ketika itu amat memberangsangkan sehingga membolehkan perniagaan dari rumah berpindah kepremis baru pada Januari 2021. Walaupun negara masih di dalam tempoh PKP, perniagaan semakin maju dan jumlah perkerja juga meningkat. Walaubagaimanapun syarikat masih menggunakan mesin pembuatan secara manual di mana kapasiti pembuatan yang sedikit. Oleh kerana perniagaan popcorn ini mempunyai potensi besar dalam industri dan berdaya maju untuk pergi lebih jauh lagi, perniagaan ini memerlukan modal lebih besar untuk pembelian mesin industri berkapasiti tinggi bagi menghasilkan popcorn lebih banyak dalam satu-satu masa disamping dapat mengurangkan perkerja di bahagian pemprosesan. Mesin ini juga mampu mengurangkan kadar kerosakan produk kerana mesin mempunyai pengawalan suhu automatik dan penghasilan popcorn adalah lebih berkualiti.

FRESH CARAMEL POPCORN - M

ALMA POPCORN : 1. Popcorn handmade 250gram 2. Popcorn penuh salut karamel. 3. Popcorn 99% tanpa biji. 4. Popcorn jenis Mushroom. 5. Popcorn bertih import South Africa. 6. Popcorn tanpa bahan pengawet. 7. Popcorn lebih BULAT & GEMUK.

FRESH CARAMEL POPCORN - L

ALMA POPCORN : 1. Popcorn handmade 350gram. 2. Popcorn penuh salut caramel. 3. Popcorn 99% tanpa biji. 4. Popcorn jenis Mushroom. 5. Popcorn bertih import South Africa. 6. Popcorn tanpa bahan pengawet. 7. Popcorn lebih BULAT & GEMUK.

FRESH CARAMEL POPCORN - XL

ALMA POPCORN : 1. Popcorn handmade 500gram. 2. Popcorn penuh salut caramel. 3. Popcorn 99% tanpa biji. 4. Popcorn jenis Mushroom. 5. Popcorn bertih import South Africa. 6. Popcorn tanpa bahan pengawet. 7. Popcorn lebih BULAT & GEMUK.

FRESH STRAWBERRY POPCORN - L

ALMA POPCORN : 1. Popcorn handmade 350gram. 2. Popcorn penuh salut strawberry. 3. Popcorn 99% tanpa biji. 4. Popcorn jenis Mushroom. 5. Popcorn bertih import South Africa. 6. Popcorn tanpa bahan pengawet. 7. Popcorn lebih BULAT & GEMUK.

FRESH PEANUT POPCORN

ALMA POPCORN : 1. Popcorn handmade 350gram. 2. Popcorn penuh salut kacang. 3. Popcorn 99% tanpa biji. 4. Popcorn jenis Mushroom. 5. Popcorn bertih import South Africa. 6. Popcorn tanpa bahan pengawet. 7. Popcorn lebih BULAT & GEMUK.