loader image

Putra Afiq Global Sdn Bhd

WEBSITE

1 of 9

CONTACT FORM

2 of 9

WHATSAPP

3 of 9

WATCH VIDEO

4 of 9

FACEBOOK

5 of 9

YOUTUBE

6 of 9

INSTAGRAM

7 of 9

TWITTER

8 of 9

BROCHURES

9 of 9

Putra Afiq Global Sdn Bhd

WEBSITE

1 of 9

CONTACT FORM

2 of 9

WHATSAPP

3 of 9

WATCH VIDEO

4 of 9

FACEBOOK

5 of 9

YOUTUBE

6 of 9

INSTAGRAM

7 of 9

TWITTER

8 of 9

BROCHURES

9 of 9

SAY HELLO TO US!

Tell us who you are and how our products and services can help you.

Drop your name card here (jpg and png only):

Putra Afiq Global Sdn Bhd

Hakak Maneh adalah kilang pemprosesan makanan yang mengasaskan produk pekasam seperti Pekasam Daging, Pekasam Telur Sotong dan Pekasam Ikan. Resepi dan citarasa pada pekasam yang dihasilkan berlainan daripada pekasam yang lain. Pekasam hakak maneh tidak berbau, tidak hanyir dan telah diinovasikan sesuai dengan citarasa orang-orang muda. Kepakaran Hakak Maneh adalah menghasilkan produk makanan yang dapat membantu suri rumah dan wanita bekerjaya untuk menyediakan makanan dengan mudah, pantas dan sedap. Pengeluaran dan penghasilan pekasam menggunakan mesin berteknologi tinggi dari eropah. Dengan adanya mesin berteknologi ini penghasilan produk dapat disingkatkan dan mutu produk lebih terjamin. Jangka hayat pekasam hakak maneh boleh bertahan sehingga 2 minggu disuhu bilik dan mencapai tempoh sehingga 2 tahun di dalam “freezer” kerana mengunakan teknologi retort. Cara pemasaran hakak maneh HQ lebih tertumpu kepada jualan secara online melalui Facebook, Instagram dan juga aplikasi whatsapp. Segala pesanan akan di proses dengan baik bagi menjamin mutu dan kualiti produk kami. Hakak Maneh juga menggunakan sistem agent di mana kami mempunyai lebih dari 2000 orang pasukan. Dengan adanya agent diseluruh Malaysia pelanggan mudah untuk mendapatkan produk pekasam secara penghantaran terus “COD”.
Target pada masa akan datang Hakak Maneh ingin menjadi Produk Tradisional pertama yang dikenali sebagai produk halal antarabangsa dan memasuki peringkat global. Kami juga ingin melahirkan lebih 200 usahawan dibawah bimbingan Hakak Maneh.

Pekasam Daging

Pekasam pertama yang tidak berbau dan tidak hanyir. Pekasam Daging menggunakan daging yang diimport dan hanya diambil dibahagian batang pinang sahaja untuk memastikan kelembutan pada daging itu sendiri.Cara pemprosesan pekasam hakak maneh adalah 100% dari mesin berteknologi tinggi dari eropah untuk mendapatkan tektur daging yang lembut, tidak liat dan citarasa yang sempurna. Pekasam hakak maneh juga boleh dipelbagaikan dengan pelbagai jenis masakan.

Pekasam Ikan

Pekasam pertama yang tidak berbau dan tidak hanyir. Hakak maneh hanya menggunakan satu jenis ikan sahaja iaitu Ikan Loma, ia tidak hancur, tidak hanyir dan mempunyai isi yang banyak. Pekasam hakak maneh juga boleh dipelbagaikan dengan pelbagai jenis masakan.

Pekasam Telur Sotong

Pekasam pertama yang tidak berbau dan tidak hanyir. Rasanya lembut, kenyal dan sedap sangat sesuai digoreng dan dibuat pelbagai jenis masakan lain. Sesuai untuk semua golongan

Daging Manis

Daging manis adalah produk ''ready to eat", sangat mudah disediakan hanya perlu dipanaskan sahaja. Daging manis jug didatangkan dengan sos yang sedap untuk mendapatkan rasa yang lebih menyelerakan. Sesuai dengan semua jenis golongan. Boleh dimakan dengan pelbagai jenis masakan dan boleh dibawa kemana-mana sahaja