loader image

ADABI

WEBSITE

1 of 9

CONTACT FORM

2 of 9

WHATSAPP

3 of 9

WATCH VIDEO

4 of 9

FACEBOOK

5 of 9

YOUTUBE

6 of 9

INSTAGRAM

7 of 9

TWITTER

8 of 9

BROCHURES

9 of 9

ADABI

WEBSITE

1 of 9

CONTACT FORM

2 of 9

WHATSAPP

3 of 9

WATCH VIDEO

4 of 9

FACEBOOK

5 of 9

YOUTUBE

6 of 9

INSTAGRAM

7 of 9

TWITTER

8 of 9

BROCHURES

9 of 9

SAY HELLO TO US!

Tell us who you are and how our products and services can help you.

Drop your name card here (jpg and png only):

ADABI

Produk pertama Adabi mula menemui rakyat Malaysia pada tahun 1984, dengan ciptaan serbuk kari Adabi seperti kari ikan, kari daging dan kurma. Batu Caves Light Industrial Area.

Bermula dengan sebuah kilang kecil yang terletak di kawasan perusahaan ringan Batu Caves, Adabi melebarkan operasinya ke kilang yang lebih besar di kawasan industri Taman Kepong pada tahun 1986. Ketika itu juga, Adabi mempunyai dua kilang tambahan di Taman Ehsan yang dibuka pada tahun 1990 dan 1992.

Mendapat sambutan positif dan sokongan pengguna, Adabi kini beroperasi di kawasan seluas empat ekar di Rawang Integrated Industrial Park sejak tahun 1996 yang sehingga kini merupakan ibu pejabat Adabi bagi menempatkan kilang pengeluaran produk, gudang, pejabat korporat dan kemudahan pentadbiran.

PRODUK KARI ADABI

Produk Kari Adabi dihasilkan daripada gabungan pelbagai rempah berkualiti premium dengan ramuan terpilih dan merupakan produk pertama ciptaan Adabi. Terdapat pelbagai pilihan serbuk kari sesuai untuk masakan kari ikan, ayam ataupun daging. Bagaikan Sajian Istana di Zaman Silam, produk Serbuk Kari Adabi dikenali dan dianggap sebagai salah satu kari terbaik dunia kerana aroma dan rasanya yang tersendiri tanpa campuran serbuk cili. Selain itu, Adabi juga menyediakan serbuk rempah rendang istimewa kepada para penggemarnya.

PERENCAH ODEN

Nikmati kelazatan perencah oden khas dari Adabi! Mudah disediakan, sesuai dijadikan sebagai hidangan ringan. Terdapat 2 perisa iaitu perisa Kimchi dan Tom Yam yang sememangnya enak.

PRODUK SUP ADABI

Mengekalkan tradisi seiring dengan memastikan kualiti produk adalah ramuan utama dalam penghasilan kepelbagaian produk sup Adabi. Mendahului carta produk kegemaran ramai adalah Sup Bunjut Adabi yang sentiasa melengkapkan rasa dan aroma resepi berasaskan sup. Bukan sekadar Sup Bunjut, Adabi juga menghasilkan Serbuk Bihun Sup, Serbuk Mee Sup dan Serbuk Sup Sayur sebagai penyelesaian dalam menyediakan sup dengan lebih mudah dan sedap.

KICAP ADABI

Bagi produk kategori sos, Adabi telah mencipta pelbagai produk di pasaran seperti sos tomato, sos cili, kicap masin dan kicap manis.

SERBUK PERASA ADABI

Antara kepakaran Adabi ialah membuat proses pengisaran rempah. Dengan teknologi terkini, Adabi berjaya membuat pelbagai jenis perasa menggunakan rempah terpilih untuk pasaran yang meluas. Oleh itu, kami fokus dalam kaedah mensterilkan rempah dan herba kami mengikut piawaian antarabangsa dan peraturan makanan Eropah dan Amerika Syarikat, agar memastikan produk yang dihasilkan adalah sihat dan selamat buat pengguna Adabi.

KARI KAMBING TIN ADABI

Sejak awal lagi, Adabi amat menitik beratkan inovasi produk yang dapat memudahkan para pengguna. Oleh itu Adabi memperkenalkan makanan di dalam tin yang mudah disediakan. Malah ada beberapa daripadanya boleh terus dimakan begitu sahaja sesuai bagi pengguna yang mementingkan masa atau menjalani kehidupan yang sibuk. Anda juga boleh memanfaatkan produk ini ketika mengembara.yang memikat selera pengguna kami adalah Kari Kambing Adabi yang sedia dimakan pada bila-bila masa sahaja.

KOPI ADABI

Hanya menggunakan Biji Kopi Robusta yang terpilih. Diproses dengan menggunakan teknologi moden yang mengekalkan rasa sebenar kopi dan aroma yang unik. Teknik ‘Aroma Recovery’ melibatkan proses-proses terkini bagi menghasilkan rasa kopi yang unik dan asli.

PERENCAH SAMBAL TUMIS

Nikmati kelazatan Perencah Sambal Tumis khas dari Adabi! Sangat mudah disediakan dan menjimatkan masa serta membeli kelazatan yang tidak terhingga pada masakan di rumah. Terdapat 2 perisa iaitu Perencah Sambal Tumis Ikan Bilis dan Perencah Sambal Tumis Makanan Laut.